سینی کابل جزو اولین قطعاتی است که برای پشتیبانی از کابل های برق مورد استفاده قرار میگیرد. اگر میخواهید کابلها را در یک بستر بسیار ایمن در ارتفاعات سازه حمل یا هدایت کنید قطعاً به این سینیها احتیاج پیدا خواهید کرد. در زمان خرید لازم است که ابتدا از مشخصات سینی کابل آگاه شویم. در چنین شرایطی میتوانیم تصمیم بگیریم که چه ابعاد و سایزی برای پروژه ما مناسب هستند.
این سینیها در عرض های ۱۰ سانتی متر تا ۱۰۰ سانتی متر طبقه بندی میشوند. البته برخی شرکتها و مراکز تولید سایزهای متفاوتی را نیز ارائه میدهند. در این مقاله در مورد طول سینی کابل، ضخامت و همچنین ارتفاع دیواره آن صحبت میکنیم. بعد از آن یکسری اطلاعات کلی در مورد قواعد و ضوابط نصب سینیها ارائه میدهیم.
آنچه در این صفحه میخوانید
سینی های کابل در متراژهای متفاوتی عرضه میشوند. در حال حاضر ابعاد طولی این قطعات بین ۲ الی ۳ متر متغیر است. دلیل محدودیت متراژ سینیها در وهله اول حمل و نقل سهل و آسان و راحتی نصب و اتصال این قطعات در سازه است. از طرفی اگر به هر دلیلی سینیها طول و متراژ سازگاری با معماری سازه نداشته باشند. در آن صورت تکنسین های اجرایی میتوانند با استفاده از ابزارهای مخصوص سینیها را کات یا برش دهند.
روند برش به این صورت است که هیچ گونه آسیبی به ساختار و بدنه سینی وارد نمی شود. در نتیجه میتوان هر متراژ از آنها را بکار برد. استفاده از سینی های کابل با حداکثر طول نیاز به اتصالات متعدد و قوی تری دارد. چرا که در زمان قرارگیری کابلها بر روی بستر سینیها عملا نیروی وزن مجموعه افزایش پیدا میکند. پس لازم است در فواصل کمتر و نزدیک به هم از اتصالات سازه ای استفاده کنیم.
زمانی که به یک فروشگاه یا شرکت برای خرید تجهیزات پشتیبانی کابل نظیر سینی های کابل مراجعه میکنید. کارشناسان فروش سعی میکنند اطلاعات جامعی در مورد مشخصات سینی کابل ارائه دهند. این اطلاعات برای خریداران فوق العاده کاربردی و مهم خواهد بود. به این صورت که کاملا با سایزبندی های سینی کابل آشنا میشوید. اطلاعات سایز جزو موارد پایه ای است که در زمان خرید سینی کابل از آن مطلع میشوید.
اگر تجربهای در احداث و راه اندازی شبکه های سینی کابل ندارید بهتر است از یک متخصص کمک بگیرید. در واقع آنها میدانند که چه نوع سایزی را در پروژه استفاده کنند تا از این طریق سینیها و کابلها دچار ریزش یا آسیب ساختاری نشوند.
یکی از متغیرهای اساسی که زیر مجموعه مشخصات سینی کابل تعریف میشود ضخامت سینی است. اصولاً سینی های کابل از لحاظ جنس بدنه ساخته شده از ورق های استیل یا فولادی میباشند. این ورقها ضخامت کنترل شده دارند اما این بدان معنا نیست که نتوانند وزن شمار بالایی از کابلها را تحمل کنند.
در همین ضخامت پایین نیز مقاومت و استحکام بالایی دارند. در کنار وزن پایین به راحتی در ارتفاع سازه نصب میشوند. ورقهای سینی کابل برای افزایش مقاومت در برابر زنگ زدگی با استفاده از پوشش های زینک گالوانیزه میشوند.
اما این پوششهای ضد زنگ یک لایه و غشای بسیار کوچکی هستند که چندان روی ضخامت ورقهها تاثیر نمی گذارند. با توجه به معیارهای مرتبط با استاندارد، ضخامت سینی کابل از ۱ میلیمتر تا ۲ میلیمتر متفاوت است. معمولاً با افزایش عرض سینی بر ضخامت افزوده میشود. تا از این طریق سازگاری و هماهنگی میان متغیرهای مختلف نظیر طول و عرض ایجاد شود. این مقادیر ذکر شده نه تنها در مورد شاخه های سینی صدق میکند بلکه اتصالات آنها نیز همین ضخامت را دارند.
ارتفاع سینی کابل در زمان بررسی مشخصات سینی کابل همواره مورد توجه قرار میگیرد. این متغیر نیز در تناسب با ابعاد عرضی سینی تغییر میکند. البته در مواردی ممکن است از سینی های عریض و با ارتفاع کوتاه نیز استفاده شود. دیوارهای بلند سینی های کابل شرایطی را فراهم میکنند تا کابل های برق از داخل سینی به بیرون ریخته نشوند. معمولاً قرار دادن کابلها در بستر سینی باید با یک نظم بخصوصی انجام شود. اگر شمار کابلها افزایش پیدا کند در آن صورت مدیریت آنها سخت خواهد بود. لبه بالایی دیواره به صورت خم میباشد.
پس کابلها در صورت برخورد با لبه سینی دچار بریدگی و آسیب نمی شوند. ابعاد و سایزی که برای ارتفاع سینیها در نظر گرفته شده است از ۴ سانتی متر تا نهایت ۱۰ سانتی متر است. همان طور که گفته شد ممکن است عرض های کوچک سینی نیز در مواردی دارای دیواره یا ارتفاع بلند باشند. به همین دلیل ارتباط مستقیم با یکدیگر ندارند.
اگرچه توجه به مشخصات سینی کابل در فرآیند خرید در جایگاه خود بسیار مهم و حیاتی است. اما بعد از آن شما باید به دنبال اجرای صحیح و نصب سینی های کابل باشید. یکسری استانداردهای تعریف شده ای در حوزه اصول سینی کشی برق وجود دارد. مرحله اول انتخاب سایز مناسب سینیها است.
از آنجایی که عرض های متنوعی برای سینیها وجود دارد حتما باید سایز ایده آلی را استفاده کنید. اگر قرار است شمار بالایی از کابلها را مسیریابی و هدایت کنید در آن صورت بهتر است حداکثر عرض شاخه های سینی را نصب کنید.
اتصالات سینی کابل که شامل زانویی، سه راهیها، قطعات متقاطع، رایزرها، ردیوسرها میشوند همگی بر اساس معماری شبکه سینی کابل انتخاب میشوند. درواقع این قطعات جزو اتصالات بین سینی کابل هستند. اتصال دهنده های دیگری با نام اتصالات سازه ای وجود دارند که مسئولیت پایدار نگه داشتن سینیها و کابلها را در ارتفاعات بر عهده دارند.
این اتصالات شامل سی چنلها، رادهای گالوانیزه، ساپورت گالوانیزه و براکتها هستند. هر دو نمونه این قطعات یعنی اتصالات سازه ای و اتصالات بین سینی کابل حتما باید استفاده شوند. بدون اینها نمی توان هیچ نوع شبکه ای را پیاده سازی کرد.
گروه صنعتی رفیع تولید کننده با کیفیت ترین سینی های کابل میباشد. در این مجموعه علاوه بر سینیها پکیج کاملی از اتصالات در اختیار مشتریان قرار خواهد گرفت. بنابراین شما هیچ گونه محدودیتی در اجرا و پیاده سازی شبکه های پیچیده سینی کابل ندارید. سایزبندی های متنوع و جنس ورق فولادی و گالوانیزه شده از جمله مزیت های این قطعات است. شما میتوانید جهت کسب مشاوره در حوزه خرید با کارشناسان ما در تماس باشید.
جهت دریافت مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید. مشاوران گروه صنعتی رفیع در کمترین زمان ممکن با شما تماس می گیرند.