گروه صنعتی رفیع | تولید و عرضه کننده تجهیزات پشتیبانی کابل برق

دریافت لیست قیمت و مشاوره رایگان خرید محصول
بست چنگالی
کاربرد و اهمیت بست چنگالی ساده برق در مدیریت و ایمن‌سازی کابل‌ها

آنچه در این صفحه می‌خوانید

کاربرد و اهمیت بست چنگالی ساده برق در مدیریت و ایمن‌سازی کابل‌ها


 

کاملترین راهنمایی فنی انواع بست چنگالی و قطعات جانبی

بست چنگالی جزو اصلی ترین اتصالاتی است که برای پشتیبانی و حمایت از کابل ها و انواع لوله برق مورد استفاده قرار می‌گیرد. مزیت بسیار مهمی که این قطعات اتصال دهنده دارند این است که امکان هدایت کابل ها و لوله ها از مسیرهای دیواری و سقفی میسر می باشد. به جهت ساختار U شکل و منحصر به فردی که دارند عملاً یک اتصال قوی، پایدار و با امنیت بالایی را ایجاد می کنند. جهت اطلاع از جزئیات فنی بیشتر در ارتباط با این محصول به ادامه مقاله توجه فرمایید.

استفاده از مقاوم ترین ورق فلزی برای ساخت بست چنگالی

بست چنگالی به عنوان یک قطعه اتصال دهنده باید از مقاوم ترین و مستحکم ترین فلزات طراحی و ساخته شود. از آنجایی که برخی از نمونه های این قطعات اتصال دهنده برای پشتیبانی از لوله های برق طراحی و ساخته شده اند لذا باید از یک بدنه مقاومی برخوردار باشند تا بتوانند این لوله‌ها را در ارتفاعات سازه به صورت پایدار نگه دارند.

استفاده از فلزات نرم و دیگر آلیاژهای با ساختار ضعیف برای ساخت این بست‌ها چندان منطقی نیست. چرا که در آن صورت هیچ تضمینی برای مهار و نگه داشتن لوله‌ها و همچنین کابل‌ها وجود ندارد. بنابراین طراحان و مهندسان ساخت و تولید از آلیاژهای استیل یا فولاد که کاملا گالوانیزه شده اند برای ساخت این بست‌ها استفاده می‌کنند. قسمت اهرم متحرک و همچنین بخش داخلی بست همگی از فولاد ضد زنگ یا استیل گالوانیزه شده ساخته شده اند.

در اثر اعمال فشار و نیرو فرم کلی خود را از دست نمی دهند. بنابراین به عنوان بهترین قطعات برای نگهداری لوله برق و همچنین کابل‌ها می‌باشند. برای استفاده صحیح از این بست‌ها شما باید آنها را در داخل سی چنل‌ها قرار دهید. به دلیل اهرم پیچ مانندی که در بالای بست چنگالی وجود دارد ابتدا باید پیچ را کاملا باز کنید تا لوله‌ها قابلیت قرارگیری در داخل بست را داشته باشند.

بعد از باز کردن پیچ مجددا می‌توانید آن را ببندید. نحوه عملکرد آن به این صورت است که با محکم کردن پیچ یک نیروی اضافی در اهرم نگهدارنده بوجود می‌آید که باعث ثابت نگه داشتن لوله‌ها و کابل های برق خواهد شد. از طرفی با باز و بست کردن پیچ شما می‌توانید میزان ارتفاع و سایز قطر کارگیر این نوع از اتصالات لوله برق را نیز تنظیم کنید.

انواع بست چنگالی بر اساس جنس و ساختار و مقایسه آنها

طبقه بندی های مختلفی برای بست چنگالی وجود دارد. البته ساختار و نوع طراحی آن‌ها یکسان است. اما یکسری المان های جزئی در آنها متفاوت است که باعث می‌شود کاربری آنها برای کابل‌ها و لوله‌ها فرق کند. یعنی بعضی از بست‌ها برای لوله‌ها و نمونه های دیگر برای کابل‌ها هستند. البته در این موضوع به کرات مطالب زیادی ارائه خواهد شد که به طور کامل متوجه خواهید شد که چگونه این بست ریلی را انتخاب و در پروژه لوله کشی و کابل کشی خود استفاده کنید. اگر بخواهیم یک مقایسه بین بست چنگالی بر اساس جنس و ساختار آنها داشته باشیم میتوانیم دسته بندی های ذیل را ارائه دهیم:

  • بست های چنگالی استنلس استیل

مواد تشکیل دهنده بست چنگالی استنلس استیل فلز آهن و عناصر کروم و نیکل است. حدودا ۱۱ درصد مواد استنلس استیل از کروم است که همین باعث مقاومت بسیار بالای این فلزات می‌شود. البته درصد خاصی از عنصر کربن نیز در این نوع آلیاژهای ساختار یافته وجود دارد که آنها را به یک قطعه سخت و مستحکم تبدیل میکند. فلزات استنلس استیل نه تنها در صنعت بلکه در بسیاری از حوزه های کاری مختلف حتی پزشکی نیز کاربرد دارند. اگر بخواهیم یک مقایسه کلی بین فلزات معرفی شده ارائه دهیم استنلس استیل از هر لحاظ سخت تر و مقاوم تر است. اما قیمت آن بسیار بالاتر از نمونه های دیگر می‌باشد:

  • بست چنگالی آلومینیومی

با توجه به ویژگی هایی که در مورد جنس آلومینیومی بستهای چنگالی وجود دارد و اینکه کاربری چندان بالایی در صنایع پرتنش ندارند باید بگوییم که باز هم تولید می‌شوند. اما اگر در یک محیط تنش زا و مجموعه کاری بخواهیم از بست چنگالی استفاده کنیم بهترین انتخاب همان نمونه های استنلس استیل و ورق های فولادی هستند. اما در سایر پروژه‌ها امکان دارد که حتی از بست های آلومینیومی نیز استفاده شود. طبیعتا آلیاژ آلومینیوم آن مقاومت و سختی فلزات استنلس استیل و همچنین ورق های فولادی گالوانیزه شده را ندارد. اما مهمترین مزیت آنها قیمت پایین محصول میباشد که اگر بخواهیم تعداد بالایی از آن را خریداری کنیم صرفه جویی اساسی در بودجه شما می‌شود.

  • بست های چنگالی گالوانیزه گرم

در بین نمونه های استنلس و همچنین آلومینیومی بست های چنگالی فولادی گالوانیزه گرم به دلیل مقاومت و استحکام بالا و همچنین قیمت مناسب فروش بالاتری نیز دارند. هم جنس ورق این بست‌ها از فولاد است. هم اینکه به دلیل داشتن پوشش گالوانیزه کاملا ضد خوردگی می‌باشند. از طرفی با توجه به ضخامت کنترل شده خود کاملا سبک هستند و کاربری سهل و آسانی دارند. اصولا فرایند گالوانیزه روی فولاد و متریال آلیاژی کربن انجام می‌شود. چراکه فولاد در دماهای بالا دچار تغییر شکل یا نرمی ساختار نمی‌شود. بنابراین گزینه ایده آلی برای گالوانیزه کردن است.

  • بست های چنگالی عایق دار، بدون عایق و بدون اهرم پیچ

مدل هایی که براساس جنس با یکدیگر تفاوت دارند غالبا شکل و شمایل و مکانیزم عملکرد یکسانی را دارند. اما مدل های عایق دار، بدون عایق و همچنین نمونه هایی که بدون اهرم یا پیچ تنظیم کننده هستند از بست های پرکاربرد میباشند که به وفور به کار گرفته می‌شوند. از مدلهای بدون پیچ اهرم غالبا برای لوله های فولادی سخت استفاده می‌شود.

جعبه تقسیم گالوانیزه 10*10
مطالعه

حال آنکه مدل های ساده و دارای پلاستیک یا پلیمر بست‌ها و همچنین بست هایی که یک پیچ تنظیم کننده دارند برای کابل‌ها ایده آل هستند. البته باید این نکته را در نظر داشته باشید که هر بست کاربری خاص خود را دارد و عوامل اجرایی باید تشخیص درستی در انتخاب و نصب آنها در شبکه داشته باشند. در این مقاله نیز این نوع بست‌ها بیشتر معرفی می‌شوند تا به یک شناخت کامل برسیم.

انواع بست چنگالی بر اساس جنس و ساختار و مقایسه آنها

چرا انواع بست چنگالی بدون سی چنل‌ها قابل استفاده نیستند؟

یکی از نکات بسیار مهمی که باید در زمان استفاده از بست چنگالی ساده و بست چنگالی عایق دار جزو اولویت‌ها قرار دهیم این است که این قطعات بدون سی چنل‌ها به هیچ عنوان قابل استفاده نیستند. یعنی شما نمی توانید کابل های برق را به تنهایی با این بست‌ها پشتیبانی کنید. اگر به ساختار بست های چنگالی دقت کنید دارای دو پایه موازی یکدیگر هستند. این دو پایه یک طراحی چنگک مانند دارند که باید بر روی یک قطعه دیگر قفل شوند. آن قطعه دقیقا همان سی چنل‌ها هستند. به جهت آنکه سی چنل‌ها دارای خمش های مختلف در ساختار خود هستند این بست‌ها بر روی لبه های سی چنل محکم می‌شوند. پس خرید این دو قطعه همیشه با یکدیگر است.

طریقه نصب و اتصال بست چنگالی

مهم ترین موضوعی که پس از خرید بست چنگالی استاندارد باید به آن توجه ویژه داشته باشیم نحوه نصب بست چنگالی در کنار رعایت اصول استاندارد برای پیاده سازی این قطعات در جهت پایدار نگه داشتن کابل‌ها و لوله های برق است. پس از آنکه ابعاد و سایزبندی های مناسب و کاملا هماهنگ با لوله‌ها و کابل‌ها را انتخاب کردید. در کنار این‌ها به خرید لوازم و قطعات جانبی مانند سی چنل‌ها نیز پرداختید می‌توانید با مشخص کردن نقاطی از سازه که می‌تواند دیوار یا سقف باشد عملیات نصب را آغاز کنید.

اصولا سی چنل‌ها به عنوان قطعه پایه عمل می‌کنند که طیف گسترده ای از قطعات اتصال دهنده روی آنها سوار می‌شوند. نصب آنها روی دیوار یا سقف بسیار حیاتی است. از همه مهمتر فواصل نصب آنها نسبت به یکدیگر نیز اهمیت دارد. طوری که شما برای هدایت کابل از ناحیه دیوار باید سی چنل‌ها را با فواصل یکسان نسبت به یکدیگر روی دیوار با استفاده از پیچ های مخصوص که می‌تواند از نوع انکربولت‌ها باشند نصب کنید.

اگر سی چنل‌ها در فاصله زیادی نسبت به دیگر روی دیوار قرار بگیرند به دلیل خاصیت و ویژگی ارتجاعی که کابل‌ها دارند ممکن است قدری آویزان شوند. البته قطر کابل‌ها نیز در مقدار انعطاف پذیری و حالت ارتجاعی آنها تاثیر دارد. به این مفهوم که کابل های با قطر کمتر انعطاف پذیری بیشتری دارند و کابل های با قطر بیشتر قدری سخت تر می‌باشند. لذا بر اساس ویژگی هایی که کابل‌ها دارند میتوان نصب را تکمیل کرد.

پس از آن که اتصال سی چنل‌ها به عنوان پایه های اصلی تکمیل شدند. بست های چنگال را استفاده کنید. البته برخی از نکاتی که ذکر شد به صورت جزئی و در قالب جملات کوتاه در ادامه نیز به منظور تاکید بیشتر اشاره خواهد شد تا در هر نقطه از این مقاله که مطالعه را شروع کردید با مهمترین المان‌ها آشنا شوید.

مهمترین مراحل خرید بست چنگالی

خرید بست چنگالی نیز نیازمند رعایت یکسری موارد ضروری است که توجه به آن‌ها منجر به آن خواهد شد که شما یک پروژه کابل کشی ایمن و استاندارد را داشته باشید. اولین مرحله انتخاب یک تولید کننده معتبر و برند در سطح کشور است. اگر مجموعه مورد نظر شناخته شده نیست می‌توانید با مراجعه به وبسایت شرکت اطلاعات کامل تری مبنی بر روند تولید باکیفیت قطعات بدست آورید. پس از انتخاب مرکز میتوانید فرایند خرید را آغاز کنید.

به این صورت که جنس بست‌ها باید مشخص شود. اینکه از ورق گالوانیزه باشند یا آلومینیوم و یا از جنس استنلس استیل. اگرچه طراحی آنها قدری با یکدیگر مشابه است اما نوع متریال آن‌ها فرق دارد. در نتیجه روی قیمت آنها نیز موثر است. معمولا با توجه به اطلاعاتی که کارشناس فروش از شما دریافت می‌کند تشخیص میدهند که شما در پروژه خود به چه سایزبندی از این بست‌ها احتیاج دارید و شمار آنها نیز به چه صورت است.

بست چنگالی بدون اهرم تنظیم کننده چیست؟

یکی دیگر از طراحی های خاصی که برای بست چنگالی میتوان نام برد بست های چنگالی بدون اهرم یا پیچ های تنظیم کننده هستند. اگر به تصاویر بست چنگالی دقت داشته باشید غالبا دارای یک پیچ هستند که به سمت بالا و پایین حرکت میکند. قسمت انتهایی آن‌ها نیز به یک لبه منحنی متصل است که باعث اعمال نیرو و فشار به کابل های برق می‌شود. در واقع اینها جزو بست های چنگالی اهرم دار با خاصیت تنظیم کنندگی میباشند.

اما نمونه هایی که بدون ویژگی های مذکور هستند فقط دارای یک پیچ و مهره در انتهای خود می‌باشند که به صورت افقی در قسمت بالای بست محکم می‌شوند. اگر این پیچ های بخش بالایی بست کاملا باز شوند شما میتوانید این نوع بست چنگالی را به دو تکه تقسیم کنید. جنس و متریال ساختاری آنها نیز دقیقا از ورق های گالوانیزه شده است و در مواردی ممکن است ضخامت به نسبت بیشتری نیز داشته باشند. این بست‌ها نیز همانند دیگر بست های چنگالی بر روی سی چنل‌ها سوار می‌شوند. کاربری اصلی بست های چنگالی بدون اهرم تنظیم کننده برای پشتیبانی از انواع لوله های برق است.

بست های چنگالی بدون اهرم تنظیم کننده برای چه لوله هایی استفاده می‌شود؟

بست چنگالی که بدون پیچ یا اهرم هستند برای طیف گسترده ای از انواع لوله برق به کار گرفته می‌شوند. از جمله لوله هایی که برای پشتیبانی نیاز به این نوع بست‌ها دارند در وهله اول لوله های فولادی برق می‌باشد. دیگر لوله‌ها شامل انواع لوله فلکسیبل، لوله فلکسیبل روکش دار و نمونه های مشابه است. البته طبق استانداردهای تعریف شده بست هایی که برای لوله های فلکسیبل استفاده می‌شود ساختار به نسبت متفاوتی دارند. اما برخی از تکنسین های اجرایی سعی میکنند از این بست‌ها نیز برای پایدار نگه داشتن این نوع لوله‌ها استفاده کنند. برای این نوع بست نیز قطر کارگیر تعریف شده است. یعنی هر دو قسمت این بست نگهدارنده میتواند از طریق پیچ با فاصله نسبت به یکدیگر قرار بگیرند. این فاصله بستگی به ابعاد و ساختار لوله‌ها و قطر آنها دارد.

کاربرد قوطی کلید MK دوقلو در نصب کلیدها و پریزهای برق
مطالعه

استانداردهای ساخت بست چنگالی لوله برق

مشخصات و ویژگی های فنی بست چنگالی

  • جنس و متریال ساخت بست چنگالی معمولاً از استیل یا فولاد کربنی می باشد. البته برخی از برندهای خارجی نیز از متریال استنلس استیل برای تولید این بست ها استفاده می کنند.
  • بست چنگالی برای اینکه مقاومت فیزیکی بالایی در برابر فرایند های زنگ زدگی و خوردگی داشته باشد دارای پوشش های گالوانیزه گرم هستند.
  • این بست ها می توانند طیف گسترده‌ای از انواع لوله برق و کابل ها را در سایز بندی های مختلف پشتیبانی و حمایت کنند.
  • به جهت طراحی U شکل، بعد از نصب و اتصال آن به خوبی بر روی کابل ها سوار می شوند و هیچ گونه آسیب فیزیکی را به کابل ها وارد نمی‌کنند.
  • امکان اتصال آنها بر روی ریل های نصب شده روی دیوار یا سقف وجود دارد.
  • اگرچه دارای ضخامت ورق فولادی اندکی هستند اما این قطعات در اثر اعمال نیروی وزن لوله ها دچار انحراف در بدنه و پایه های خود نمی شوند.
  • پایه های چنگکی آن به گونه ای طراحی شده است که می تواند بر روی لبه های ریل سی چنل کاملاً قفل شود.

استانداردهای ساخت بست چنگالی لوله برق

برای طراحی و ساخت بست چنگالی یکسری استانداردهای خاص و از پیش تعریف شده وجود دارد که همه شرکت های تولیدکننده و مجموعه های صنعتی باید آنها را در فرایند طراحی و ساخت این بست‌ها جزو اصول کار قرار دهند. مهمترین موضوع نوع متریال ساختاری این بست‌ها است. به عنوان مثال نمیتوان از آلیاژهای ضعیف با سختی پایین برای تولید این بست‌ها استفاده کرد زیرا این قطعات اتصال دهنده در ارتفاعات سازه همراه با سی چنل‌ها استفاده می‌شوند و لوله های برق باید بالاترین پایداری را داشته باشند.

ورق های فولادی یا استیل و استنلس استیل جزو استانداردهای تعریف شده هستند. استاندارد بعدی مرتبط با ضد زنگ کردن محصول است. این قطعات آلیاژی اگر بدون پوشش گالوانیزه باشند به راحتی زنگ میزنند و مقاومت ساختاری که برای نگهداری لوله‌ها و کابل‌ها احتیاج دارند از دست میدهند. پس برای مقاوم سازی آنها از پوشش های گالوانیزه استفاده می‌شود. البته این کار می‌تواند هزینه های تعمیر و نگهداری و تغییر یا جایگزینی بست‌ها را نیز کاهش یا حذف کند.

استاندارد بعدی سایزبندی این قطعات است که در این مقاله بیشتر در مورد انها صحبت میکنیم. از آنجاییکه اهرم نگه دارنده این قطعات اتصال دهنده از طریق پیچ باز و بست قابلیت تغییر دارند باید ابعاد کلی و سایز بست چنگالی بر اساس سایز لوله‌ها و کابل‌ها باشد. از طرفی این بست کابل در داخل ریل چنگالی یا سی چنل قرار می‌گیرند.

از نظر ابعاد عرضی باید ریل و بست چنگالی کاملا سازگار و هماهنگ با هم باشند. هرگونه ناهماهنگی باعث می‌شود تا ریل و بست چنگالی نتواند در یکدیگر قفل شوند. در نتیجه امکان استفاده از این بست‌ها نیز وجود نخواهد داشت. پس حتما باید ابعاد ساختاری آنها با سی چنل‌ها نیز تطابق داده شود.

چرا باید از بست چنگالی استفاده کنیم؟

همانطور که می‌دانید قطعات و اتصالات بسیار زیادی وجود دارند که هرکدام میتوانند یک سیستم پشتیبانی قوی را برای انواع لوله برق و کابل‌ها فراهم کنند. از جمله این قطعات میتوان به بست اسپیت اشاره کرد. این قطعات میتوانند لوله‌ها را به صورت آویز پایدار نگه دارند و باعث افزایش امنیت کابل کشی و لوله کشی برق شوند.

اما نکته مهم این است که ما چرا باید از بست چنگالی استفاده کنیم و دلیل اصلی آن چیست؟ در ارتباط با این سوال مهم باید بگوییم که بنا به محدودیت هایی که در یک سازه صنعتی وجود دارد، بسیاری از لوله های برق و همچنین کابل‌ها باید از ارتفاعات سازه مسیریابی شوند. در واقع نمیتوان کابل‌ها را به صورت پراکنده در کف سازه قرار داد یا اینکه آنها را به شکل مدفون یا داخل سازه ای مسیریابی کرد.

در چنین شرایطی احتمال بروز آسیب وجود دارد و از همه مهمتر اینکه مدیریت آنها نیز سخت خواهد بود. پس از بست چنگالی استفاده می‌شود تا بتوان از بخش سقف و دیواره‌ها به عنوان یک مسیر ایمن برای هدایت کابل‌ها و لوله‌ها بهره برد. البته برای انواع سینی کابل، نردبان کابل نیز مسیرهای سقفی و دیواری همراه با ساپورت‌ها و انواع براکت‌ها انتخاب می‌شود.  از طرفی مسیرهای مذکور نظم کابل کشی را افزایش میدهد. ایمنی کار بیشتر میشود و دیگر دغدغه آسیب به کابل ها وجود ندارد.

مشخصات و ویژگی های فنی بست چنگالی

قطر کارگیر بست چنگالی

قطر کارگیر بست چنگالی نشان می دهد که این بست ها قابلیت پشتیبانی از چه سایزی از لوله ها و کابل های برق را دارند. اگر به قطر کارگیر بست چنگالی توجه نشود امکان دارد یک عدم سازگاری میان این بست ها و لوله ها و کابل های برق ایجاد شود که نتیجه آن عدم اتصال صحیح خواهد بود.

با توجه به اهرم تنظیم کننده ای که معمولاً بر روی بست های چنگالی وجود دارد، شرایطی را فراهم می‌کند تا یک محدوده سایز به عنوان قطر کارگیر برای این بست ها تعریف شود. این محدوده سایز یا قطر کارگیر به شرح ذیل می باشد:

  • ۸ تا ۱۲
  • ۱۲ تا ۱۶
  • ۱۶ تا ۲۰
  • ۱۸ تا ۲۵
  • ۲۴ تا ۲۸
  • ۲۸ تا ۳۲
  • ۳۶ تا ۴۰
  • ۴۴ تا ۴۸

ابعاد مذکور همگی بر حسب میلیمتر می باشد. به عنوان مثال زمانی که قطر کارگیر یک بست چنگالی برابر ۲۴ تا ۲۸ میلی متر است نشان می‌دهد که این بست ها می توانند لوله ها و کابل هایی که در محدوده سایز ۲۴ تا ۲۸ میلی متر هستند را پشتیبانی کند. علت این موضوع نیز به واسطه وجود اهرم تنظیم کننده یا پیچ در این بست ها می باشد. زمانی که شما پیچ را کاملا باز می‌کنید قطر کارگیر افزایش می‌یابد. در طرف مقابل اگر پیچ بسته شود طبیعتا قطر کارگیر این بست ها نیز کاهش پیدا می کند. با وجود این اهرم می توانید سایز دقیق لوله ها و کابل ها را روی بست تنظیم کنید.

خرید و انتخاب انواع بست لوله فلکسیبل با کیفیت بالا
مطالعه

بست های چنگالی روی چه قطعاتی سوار می شوند؟

برای ایجاد یک سیستم پشتیبانی قوی برای کابل و لوله های برق لازم است که بست چنگالی روی ریل سی چنل یا ریل چنگالی سوار شوند. با توجه به ساختار C شکلی که این ریل ها دارند، به واسطه وجود لبه‌های خمیده می تواند بست های چنگالی را در خود قفل کند. نکته بسیار مهمی که در مورد اتصال بست بر روی ریل ها وجود دارد این است که شما می توانید بر روی یک محور سی چنل چندین بست را به صورت همزمان استفاده کنید.

این مزیت ارزشمند منجر به آن خواهد شد تا در یک نقطه امکان حمایت از چندین لوله یا کابل وجود داشته باشد. برای نصب و راه اندازی این سیستم پشتیبانی ابتدا ریل های چنگالی بر روی سطح دیوار یا سقف نصب می شوند. سپس با قرار دادن چندین بست چنگالی در محور این ریل ها میتوانید لوله ها و کابل ها را یکی پس از دیگری درون این بست ها قرار دهید. با محکم کردن اهرم متحرک که به صورت پیچ بر روی بست طراحی شده است می‌توانید کابل ها و لوله‌ها را در جای خود تثبیت و محکم کنید.

بست های چنگالی روی چه قطعاتی سوار می شوند؟

قابلیت اتصال این بست ها بر روی لوله ها و کابل ها

 بست چنگالی به دو صورت بست عایق دار و بست های بدون عایق طراحی و تولید می شوند. شما میتوانید نمونه های عایق دار را بر روی کابل های برق قرار دهید. وجود عایق لاستیکی منجر به آن خواهد شد تا در اثر اعمال نیروی فشار ناشی از اهرم بست هیچگونه آسیبی به کابل وارد نشود. اما در طرف مقابل می توانید برای لوله های فولادی از بست های بدون عایق استفاده کنید.

شما در هر زمان که بخواهید می توانید این بست ها را از روی لوله ها و کابل ها جدا کنید. به همین دلیل مزیت مهم دیگر آن ها امکان باز و بست سریع می باشد. در بسیاری از پروژه های لوله کشی و کابل کشی برق طبیعتا انجام برخی تغییرات در مسیر لوله ها و کابل ها محتمل می باشد. ممکن است که بخواهید مسیر لوله کشی را تغییر دهید و یا چندین لوله و کابل را به شبکه خود اضافه کنید. در چنین شرایطی کار چندان پیچیده‌ای نخواهید داشت. چرا که بست چنگالی به راحتی از روی ریل ها جدا می شود و انجام تغییرات فنی در شبکه کابل کشی برق در هر حالتی وجود دارد.

 خرید اتصالات لوله برق از گروه صنعتی رفیع

گروه صنعتی رفیع به عنوان تولید کننده انواع قطعات و تجهیزات پشتیبانی کابل برق همواره توانسته است سیل عظیمی از رضایت مشتریان را به خود جلب کند. برخی از تولیدات این مجموعه بست اسپیت، بست چنگالی، ریل سی چنل، بوشن ها و زانو درب دار می باشد. هر کدام از آنها طبق استانداردهای تعریف شده با بالاترین سطح کیفیت طراحی و تولید می شوند. شما می توانید جهت دریافت اطلاعات قیمتی و همچنین کسب مشاوره تخصصی با کارشناسان ما در تماس باشید.

بست چنگالی لوله برق یک وسیله فلزی یا پلاستیکی است که برای محکم کردن لوله‌های برق به دیوارها، سقف‌ها و دیگر سطوح استفاده می‌شود. این بست‌ها معمولاً برای:

حفظ و تثبیت لوله‌ها در مسیرهای مشخص

جلوگیری از حرکت و لرزش لوله‌ها

ایجاد نظم و مرتب‌سازی در سیستم سیم‌کشی

بست چنگالی لوله برق از مواد مختلفی ساخته می‌شود که شامل:

فلز (معمولاً فولاد گالوانیزه یا استیل ضد زنگ): برای مقاومت بالا و طول عمر بیشتر.

پلاستیک (معمولاً PVC): سبک، مقاوم در برابر خوردگی و عایق برق.

برای نصب صحیح بست چنگالی لوله برق باید مراحل زیر را رعایت کرد:

انتخاب محل مناسب: برای نصب بست بر روی دیوار یا سقف.

علامت‌گذاری و سوراخ‌کاری: برای نصب پیچ‌ها و بست‌ها.

نصب بست: قرار دادن لوله در بست و محکم کردن پیچ‌ها.

بررسی نهایی: اطمینان از محکم بودن بست و ثابت ماندن لوله.

بست فلزی:

  مزایا: مقاومت بالا، مناسب برای بارهای سنگین و محیط‌های صنعتی.

  معایب: قیمت بالاتر، ممکن است نیاز به ضدزنگ داشته باشد.

بست پلاستیکی:

  مزایا: سبک، ارزان، مقاوم در برابر خوردگی.

  معایب: مقاومت کمتر نسبت به فلز، مناسب برای بارهای سبک‌تر.

بله، بست چنگالی لوله برق در اندازه‌ها و قطرهای مختلفی تولید می‌شود تا بتواند لوله‌های با قطرهای متفاوت را نگه دارد. اندازه‌های مختلف بست‌ها باید با قطر لوله‌های برق مورد استفاده هماهنگ باشد.

برای تعمیر یا تعویض بست چنگالی لوله برق باید:

شناسایی بست معیوب: یافتن بست‌هایی که شکسته یا شل شده‌اند.

جدا کردن بست قدیمی: با استفاده از ابزارهای مناسب مثل پیچ‌گوشتی.

نصب بست جدید: به همان روش نصب بست اولیه.

برای حفظ ایمنی در نصب بست چنگالی لوله برق باید به موارد زیر توجه کرد:

قطع برق: قبل از شروع به کار.

استفاده از ابزارهای محافظتی: مانند دستکش و عینک ایمنی.

رعایت استانداردها: استفاده از بست‌ها و پیچ‌های مناسب برای جلوگیری از شکستگی یا لغزش.

شناسایی بست معیوب: یافتن بست‌هایی که شکسته یا شل شده‌اند.

جدا کردن بست قدیمی: با استفاده از ابزارهای مناسب مثل پیچ‌گوشتی.

نصب بست جدید: به همان روش نصب بست اولیه.

استفاده از بست‌های گالوانیزه یا استیل ضد زنگ: که مقاوم در برابر خوردگی هستند.

پوشش‌دهی: با مواد ضد خوردگی یا رنگ‌های مخصوص.

نگهداری مناسب: جلوگیری از تماس بست‌ها با مواد شیمیایی یا محیط‌های خورنده.

قطع برق: قبل از شروع به کار.

استفاده از ابزارهای محافظتی: مانند دستکش و عینک ایمنی.

رعایت استانداردها: استفاده از بست‌ها و پیچ‌های مناسب برای جلوگیری از شکستگی یا لغزش.

شناسایی بست معیوب: یافتن بست‌هایی که شکسته یا شل شده‌اند.

جدا کردن بست قدیمی: با استفاده از ابزارهای مناسب مثل پیچ‌گوشتی.

نصب بست جدید: به همان روش نصب بست اولیه.

۳۳۱۱۴۱۵۷ – 021

استعلام قیمت و سفارش

جهت دریافت مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید. مشاوران گروه صنعتی رفیع در کمترین زمان ممکن با شما تماس می گیرند.

۳۳۱۱۴۱۵۷ – 021

استعلام قیمت و سفارش محصول

جهت دریافت مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید. مشاوران گروه صنعتی رفیع در کمترین زمان ممکن با شما تماس می گیرند.

این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .