جعبه تقسیم توکار از جمله قطعات بسیار کاربردی هستند که در پروژه های مرتبط با سیم کشی ساختمان مورد استفاده قرار میگیرند. کابلها و لوله های برق که در مسیرهای مختلف هدایت میشوند به منظور برقراری اتصالات و همچنین انشعاب گیری در مسیر انواع جعبه تقسیم برق قرار میگیرند. این باکسها میتوانند از نوع جعبه تقسیم گالوانیزه، جعبه تقسیم آلومینیومی و یا حتی از نوع جعبه تقسیم پلاستیکی باشند.
انتخاب نمونه صحیح بستگی به نوع پروژه و محل نصب آنها دارد. طبیعتاً مدل های فلزی مقاومت و استحکام بیشتری دارند و میتوانند در محیط های پرتنش و در معرض آب و هوای محیط نصب شوند. با انشعاب گیری کابل های برق میتوان از یک نقطه چندین مسیر را برای هدایت کابلها در نظر گرفت.
به عنوان مثال اگر از یک منبع تغذیه اصلی یک انشعاب وارد جعبه تقسیم توکار از طریق ترمینال های داخلی شود. میتوان جریان برق را به واسطه کابلها در مسیرهای مختلف انتقال داد.
از لحاظ موقعیت نصب جعبه تقسیمها میتوانند در ناحیه سقف یا دیوار به حالت تو کار قرار بگیرند. هدف اصلی در بکارگیری این باکسها افزایش نظم در سیم کشی داخلی و همچنین ارتقاء ایمنی اتصالات خواهد بود. بنابراین دیگر نباید نگران تماس رطوبت، ضربه یا هر نوع تنش دیگری با محل اتصالات باشید.
اینها در واقع اطلاعات کلی بودند که در ارتباط با این جعبه تقسیمها ذکر کردیم. در ادامه جزئیات بیشتری را ارائه میدهیم.
آنچه در این صفحه میخوانید
مزیت های بسیار زیادی را میتوان برای جعبه تقسیم توکار ذکر کرد. این باکسها شرایطی را فراهم میکنند تا با امنیت بالا بتوانید شبکه های سیم کشی را در هر سازه ای و با هر نقشه ای پیاده سازی کنید. برخی از امتیازات شامل موارد زیر میشود:
جعبه تقسیم توکار نمونه های مختلفی دارد که هر کدام قابلیت پشتیبانی از شمار محدودی از ترمینالها را دارد. برخی از پرکاربردترین سایزها شامل موارد ذیل میباشد. البته این ابعاد مختص جعبه تقسیم هایی است که در داخل سازه و به صورت توکار نصب میشوند:
این ابعاد معرف طول و عرض جعبه تقسیمها به سانتی متر است. البته متغیر دیگری با نام عمق یا ارتفاع باکس وجود دارد که در زمان خرید بسیار حائز اهمیت است. این ارتفاع معمولاً در اندازه های ۱۰ سانتی متر است. هرچقدر ابعاد طول و عرض و همچنین عمق جعبه تقسیم توکار بیشتر باشد به همان نسبت میتوانید ترمینال های متعددی را در داخل آن داشته باشید. در مجموع باکس های بزرگتر باعث ایجاد انشعابات گسترده تر خواهند شد.
برای خرید جعبه تقسیم توکار المانها و جزئیات مهمی وجود دارد که حتما باید به آن توجه کنیم. این موارد شامل اطلاعات ذیل است:
برای نصب جعبه تقسیمها حتما سعی کنید از بسته های ترمینال استفاده کنید. در واقع ترمینالها قطعات بسیار کاربردی هستند که از لحاظ شکل ظاهری بافت پلاستیکی دارند. اما در قسمت داخلی آن شبکه فلزی همراه با پیچ قرار گرفته است. زمانی که شما غشای پلاستیکی سیمها را جدا میکنید رشته های مسی نمایان میشوند.
در واقع شما باید رشتهها را در داخل ترمینال قرار دهید تا از این طریق سیمها با یکدیگر تماس پیدا نکنند. مهمترین هدف استفاده از ترمینال در داخل جعبه تقسیم افزایش امنیت و جلوگیری از تماس فیزیکی میان سیم های مختلف است.
طبیعتاً اگر این سیمها به طور ناخواسته با یکدیگر تماس پیدا کنند ممکن است باعث بروز جرقه، اتصالات کوتاه و یا حتی آتش سوزی شوند. بنابراین همواره سعی کنید در فرایند نصب جعبه تقسیمها سیمها را به شکل بی نظم و درهم به یکدیگر اتصال ندهید. این قاعده تنها مرتبط با شبکه های سیم کشی برق نیست شما میتوانید برای انشعابات سیم های تلفن از ترمینالها استفاده نکنید. اما باز هم باید محل اتصالات با چسب برق پوشانده شوند.
اولویت بعدی محل نصب جعبه تقسیم توکار است. معمولاً ارتفاعات بلند دیوار موقعیت مناسبی هستند. چرا که دسترسی به آنها سخت است و در این صورت میتوان در محدوده خاصی باعث افزایش امنیت باکس برق شد. موضوع بعدی تکنسین های برق کار حرفهای است. یکسری ریزه کاریها در پایان نصب وجود دارد که اگر اجرا نشوند خسارات زیادی در بلند مدت ایجاد میشود. در نتیجه حتماً از افراد با تجربه در سیم کشی ساختمان استفاده کنید.
گروه صنعتی رفیع تولید کننده نمونه های متعددی از جعبه های تقسیم برق است. برخی از مدلها شامل جعبه تقسیم گالوانیزه ۱۰*۱۰، ۲۰*۲۰ ، جعبه تقسیم آلومینیومی ۱۵*۱۵ است. البته اینها برخی از محصولات این مجموعه هستند. شما میتوانید جهت دریافت اطلاعات تکمیلی قسمت محصولات وب سایت را مشاهده فرمایید یا اینکه مستقیماً با کارشناسان ما در تماس باشید.