نصب سینی کابل جزو پروژه های بسیار کاربردی و مهم در محیط های صنعتی محسوب میشود. بسیاری از مشاغل و حوزه های کاری نیاز به هدایت و مسیریابی شمار بالایی از کابلها دارند. انتقال کامل کابل های برق در وهله اول باید با امنیت بالا و تدارک المان های پشتیبانی و حمایتی انجام شود. نصب سینی کابل شرایطی فراهم میکند تا کابلها بدون تاثیرپذیری از عوامل آسیب زای محیط به مسیر مشخص خود ادامه دهند.
البته برای حفاظت از کابلها قطعات دیگری نیز مانند انواع لوله های فولادی و pvc وجود دارند که هر کدام قابلیت پشتیبانی از تعداد کمی از سیمها و کابل های برق را دارند. اما همانطور که گفته شد سینیها به دلیل عرض بالای خود میتوانند چندین کابل برق را در خود جای دهند.
به جهت اهمیت بالایی که حوزه نصب و راه اندازی دارد در این مقاله قصد داریم در مورد شناسایی قطعات، طریقه استفاده از آنها و به طور کلی پیاده سازی لوازم در شبکه های سینی کشی صحبت کنیم.
آنچه در این صفحه میخوانید
اولین گام مهمی که به عنوان مبنا و اصول نصب سینی کابل مورد توجه قرار میگیرد ترسیم و ارزیابی نقشه پروژه و همچنین مشخص کردن قطعات و تجهیزات مورد نیاز است. اصلی ترین لوازمی که برای شروع پروژه سینی کشی کابل نیاز داریم شاخه های سینی هستند. سینی های کابل در متراژهای متفاوت تا حداکثر ۳ متری نیز تولید میشوند.
علاوه بر این شما میتوانید با ابزارهای مخصوص به برش یا کات کردن سینی نیز بپردازید تا از این طریق بتوان متناسب با معماری سازه به آماده سازی قطعات پرداخت. در کنار شاخه های سینی نیاز به تامین قطعات اتصال دهنده مختلف داریم.
اتصالات نمونه های بسیار متنوعی دارند که هر کدام برای بخشی از شبکه نصب سینی مورد استفاده قرار میگیرند. در بخش های بعد در مورد اتصالات اطلاعات بیشتری ارائه میدهیم.
اتصالات سینی کابل از نوع سازه ای به قطعاتی اطلاق میشود که مسئولیت پایدار نگه داشتن شاخه های سینی در ارتفاعات سازه را دارند. همانطور که میدانید برخی از شبکه های نصب سینی کابل از سطح زمین یا سازه مورد نظر ارتفاع زیادی دارند که علت آن محدودیت محیط و افزایش امنیت کابل کشی است. قطعات اتصال دهنده سازه ای مدل های متنوعی دارند که مهمترین آنها رادهای گالوانیزه، سی چنلها و انواع ساپورتها هستند.
برخی از اشکال هندسی ساپورتها به صورت L شکل، U ، F ، T هستند. اینکه شما از کدام نوع سیستم های پشتیبانی استفاده کنید بستگی به محل نصب سینی یا موقعیت آن دارد. معمولاً برای نصب سینیها به صورت طبقاتی از ساپورتهای F و U استفاده میکنند.
قطعات بین سینی اتصال دهنده هایی هستند که میتوانند شاخه های سینی کابل را یکی پس از دیگری به یکدیگر متصل کنند. برخی از آنها شامل زانوها، سه راهیها، اتصالات متقاطع هستند که هر یک بنا به اهداف متفاوتی در شبکه نصب سینی کابل استفاده میشوند. در کنار اینها قطعات دیگری همچون رایزرها، ردیوسرها، رابط سینی کابل نیز وجود دارند.
هر کدام به ترتیب به منظور تغییر جهت سینی از حالت افقی به عمودی، اتصال دو سینی با سطح مقطع متفاوت و همچنین اتصال سینیها به یکدیگر استفاده میشوند. موضوع استفاده و بکارگیری صحیح تجهیزات سینی کابل و اتصالات بسیار حائز اهمیت است. لذا ما نمی توانیم هر نوع اتصال دهنده ای را در میان سینیها بدون در نظر گرفتن نقشه کلی استفاده کنیم. در آن صورت نمی توانیم با امنیت بالا به انتقال کابلها بپردازیم.
شاخه های سینی و به طور کلی تجهیزات نصب سینی کابل همگی در سایزبندی های مختلف عرضه میشوند. در مورد سینی های کابل عرض بندیها معمولا در ابعاد ۵ سانتیمتر و ۱۰۰ سانتی متر است. نمونه هایی که عرض بیشتری دارند به همان نسبت میتوانند تعداد بالایی از کابل های برق را پشتیبانی کنند.
سه متغیر اساسی ضخامت، ارتفاع و عرض جزو رایج ترین ابعادی هستند که در زمان خرید سینیها و تجهیزات نصب سینی کابل مورد سوال قرار میگیرند.
در زمان انتخاب عرض صحیح سینی کابل باید اتصالات آنها نیز سازگاری و هماهنگی لازم با این ابعاد داشته باشد. پس همواره در حین خرید این دو قطعه را با یکدیگر مطابقت دهید. موضوع سایز برای تمام قطعات از جمله شاخه های سینی، اتصالات سازه ای و قطعات اتصال دهنده بین سینی باید در نظر گرفته شود.
در همه موارد فرایند نصب سینی کابل در ارتفاعات بلند سازه انجام نمی شود. بلکه در برخی مواقع احتمال دارد بنا به شرایط مناسب محیط صنعتی در ارتفاعات پایین تر نیز به انتقال کابلها بپردازیم. به عنوان یک قاعده کلی هر چقدر ارتفاع سینیها در سازه بالاتر باشد به همان نسبت باید از اتصالات قوی تر استفاده کنیم و یا حتی برای نصب سینی کابل زیر سقف اقدام کنیم.
در این شرایط از ساپورت های سقفی در نقاط مختلف استفاده میشود. اگر نیاز باشد که سینیها در مرکز سازه در ناحیه سقف نصب شوند علاوه بر ساپورت های مختلف از رادهای گالوانیزه و سی چنلها نیز استفاده میشود. اما برای هدایت سینیها از ناحیه دیوار براکتها و ساپورت های دیواری گزینه ایده آلی هستند.
تکنسین های اجرایی و عوامل نصب پروژه های سینی کشی به طور کامل با مشخصات سینی کابل و قطعات مورد نیاز آن آشنایی کامل دارند. در نتیجه میدانند چه نقشه ای برای محیط کار شما پیاده سازی کنند تا هم امنیت انتقال کابلها حفظ شود و هم بتوانید بالاترین بهره برداری را داشته باشید.
به همین دلیل در زمان خرید سینیها و تجهیزات مرتبط حتما سعی کنید برنامه ریزی های دقیقی برای استخدام افراد مناسب داشته باشید تا روند کار طبق استانداردهای تعریف شده تکمیل شود.
مشتریان گرامی میتوانند سایزبندی های کامل و متنوعی از سینی های کابل را از گروه صنعتی رفیع خریداری کنند. این مجموعه به عنوان تولید کننده تجهیزات و قطعات پشتیبانی کابل بالاترین المان های استاندارد و کیفیت را روی محصولات خود لحاظ میکند. آنچه که برای ما اهمیت دارد ارائه خدمات ایده آل به خریداران میباشد. شما میتوانید جهت دریافت مشاوره در ارتباط با خرید محصولات با کارشناسان ما در تماس باشید.
جهت دریافت مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید. مشاوران گروه صنعتی رفیع در کمترین زمان ممکن با شما تماس می گیرند.