گروه صنعتی رفیع | تولید و عرضه کننده تجهیزات پشتیبانی کابل برق

سینی کابل پانچ شده چیست؟ + از نحوه تولید تا کاربردهای آن

سینی کابل پانچ شده چیست؟ + از نحوه تولید تا کاربردهای آن

سینی کابل پانچ شده چیست؟ + از نحوه تولید تا کاربردهای آن

سینی کابل پانچ شده از قطعات اصلی و مهم برای حمل، هدایت و مسیریابی کابل های برق هستند. همانطور که از نام این سینی‌ها کاملا مشخص است دارای یک ساختار مشبک یا سوراخ شده می‌باشند. این سینی‌ها از مقاومت و استحکام بسیار بالایی برخوردار هستند و می‌توانند شمار بالایی از کابل‌ها را به صورت همزمان در یک مسیر قرار دهند. ورق های فولادی از اولین متریالی هستند که برای ساخت سینی کابل مشبک یا پانچ شده استفاده می‌شود.

در حال حاضر آلیاژهای فولاد در یک ضخامت کنترل شده برای ساخت این سینی‌ها استفاده می‌شوند و علاوه بر حفظ سختی قطعه یک وزن به نسبت سبک دارند. در ادامه مقاله ضمن شرح نحوه تولید این نوع از سینی های کابل در مورد اتصالات سینی کابل و دیگر جزئیات ساختاری صحبت می‌کنیم.

کاربرد سینی کابل پانچ شده در صنعت برق

اساسا کاربرد سینی کابل در صنعت برق، بهبود فرآیند سیم کشی الکتریکی و همچنین نظم دهی به کابل‌ها است. این سینی‌ها بیشتر برای ساختمان‌های تجاری و صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرند. وجود سوراخ‌های متعدد در این سینی‌ها باعث شده تا استفاده از آن‌ها در ساخت و سازهای تجاری و صنعتی بتواند مزایای متنوعی داشته باشد. سبک وزن بودن این سینی‌ها باعث شده تا آن‌ها جایگزین لوله فولادی برق شوند. بنابراین، برای پشتیبانی از کابل‌های الکتریکی عایق بندی شده، می‌توان از این سینی‌ها استفاده نمود.

انواع سینی کابل سوراخ دار

سینی‌های کابل پانچ شده را می‌توان از نظر جنس به دو نوع سینی‌های کابل پانچ شده با ورق گالوانیزه و ورق سیاه تقسیم بندی کرد. در محیط‌های مرطوب، بهتر است که از سینی‌های کابل پانچ شده گالوانیزه استفاده شود که مقاومت بالایی در برابر رطوبت از خود نشان می‌دهند. ولی در محیط‌های غیر مرطوب، استفاده از سینی‌های کابل ورق سیاه نیز متداول است. از نظر شکل ظاهری و نحوه قرارگیری پانچ‌ها در این سینی‌ها، می‌توان آن‌ها را به سه دسته زیر تقسیم بندی کرد که هر کدام کاربردهای خاص خودشان را دارند.

تاریخچه صنعت برق در ایران؛ وضعیت برق از سال 1300 تاکنون
مطالعه

سینی کابل پانچ موازی

یکی از پرفروش‌ترین مدل‌های سینی کابل پانچ شده، سینی کابل پانچ موازی است. این سینی‌ها دارای پانچ‌های موازی لوبیایی شکل هستند که در موازات طول شاخه سینی کابل به صورت ردیفی در کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند. سوراخ‌های موجود در این سینی‌ها معمولا به صورت طولی و عرضی از یکدیگر به اندازه ۵ سانتی متر فاصله دارند.

سینی کابل پانچ متقاطع

نوع دیگری از انواع سینی‌های کابل پانچ شده، سینی کابل پانچ متقاطع است. پانچ‌های این سینی‌ها به صورت طولی و عرضی در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند. در واقع ساختار عمود به یکدیگر دارند. به همین خاطر بستر مناسبی را برای بستن کف سینی و ایمنی بیشتر انتقال کابل‌های ریز و ظریف را فراهم می‌کنند.

سینی کابل پانچ V شکل

سینی‌های کابل پانچ شده V شکل، نوع دیگری از سینی‌های موجود در بازار هستند که پانچ‌های آن‌ها به صورت V شکل نسبت به یکدیگر قرار گرفته‌اند. شکل ظاهری جذاب و همچنین حداکثر خنک کاری در این سینی‌ها، باعث محبوبیت آن‌ها شده است. دو سینی کابل موازی و متقاطع پانچ شده متداول‌تر هستند، ولی این سینی نیز می‌تواند به سفارش مشتریان تولید و عرضه شود.

نحوه تولید سینی کابل پانچ شده

برای تولید سینی کابل پانچ شده ابتدا ورق های فولادی آماده سازی و برش داده می‌شوند. این ورق‌ها در ابعادی هستند که با استفاده از آن می‌توان سینی های کابل را طراحی و تولید کرد. نوع ورق هایی که برای سینی‌ها استفاده می‌شود از نوع فولادی گالوانیزه شده است.

یعنی ورق فولادی در یک فرآیند جداگانه با پوشش های زینک مذاب مقاوم سازی می‌شوند تا یک آلیاژ کاملا ضد زنگ و ضد خوردگی به وجود آید. پس از آماده سازی ورق‌ها آنها را توسط دستگاه های مخصوص سوراخ کاری می‌کنند. پانچ‌ها یا سوراخ هایی که در بدنه ورق ایجاد می‌شود نظم بالایی دارند و با دقت و ظرافت بالا و با فاصله یکسان از یکدیگر ایجاد می‌شوند.

به عنوان یک نکته کاربردی نه تنها سطح مقطع سینی بلکه حتی دیواره های آن نیز پانچ کاری می‌شوند. پس از مشبک سازی، ورق‌ها را توسط دستگاه هیدرولیک به صورت ۴ خم و ۶ خم در می‌آورند.اصولا خم کاری ورق‌ها عاملی است که باعث شکل دهی سینی کابل گالوانیزه گرم می‌شود. در مجموع دلایل بسیار مهمی برای سوراخ کاری سینی‌ها وجود دارد که در قسمت بعد به آن می‌پردازیم.

قیمت و خرید بست اسپید؛ بدون واسطه مستقیم از تولیدکننده
مطالعه

نحوه تولید سینی کابل پانچ شده

چرا ورق های سینی کابل پانچ می‌شود؟

کابل های برق حامل جریان های پر فشار الکتریکی هستند. پس کاملا طبیعی است که در مواردی دچار افزایش دمای جزئی شوند. خصوصا اگر تعداد یا شمار کابل‌ها در کنار یکدیگر افزایش پیدا کنند. در آن صورت دما می‌تواند چندین برابر نیز شود. تصور کنید یک سینی کابل بدون پانچ یا سوراخ کاری شده را در اختیار دارید. قرار دادن این کابل‌ها بر روی این نوع سینی با ساختار کاملا بسته و غیرقابل نفوذ عاملی خواهد بود تا کابل‌ها بیش از هر چیز دچار افزایش دما شوند.

پس لازم است با ایجاد یک ساختار مشبک در سینی‌ها تا حدودی یک دمای متعادل را در داخل محفظه سینی به وجود آوریم. این تنها دلیل مهمی است که می‌توان برای پانچ سینی‌ها ذکر کرد. البته المان های دیگری نظیر کاهش وزن می‌تواند یک عامل مهم دیگر باشد. در کنار اینها نردبان های کابل نیز به صورت پله ای ساخته می‌شود البته این نردبان‌ها برای حمل و هدایت کابل های بسیار قطور با ساختار متفاوت ساخته شده اند.

چرا ورق های سینی کابل پانچ می‌شود؟

مشخصات فنی سینی کابل پانچ شده

برای معرفی مشخصات فنی سینی کابل پانچ شده چندین متغیر اساسی را می‌توان ذکر کرد. هر کدام از اینها معرف بخشی از المان های سینی هستند و باید در زمان خرید توجه ویژه ای به آنها شود. مشخصاتی که در بررسی و ارزیابی این قطعات وجود دارد به شرح ذیل است. هر کدام به تفکیک توضیح داده شده است.

  • طول شاخه سینی کابل پانچ شده

شاخه های سینی کابل مشبک در اندازه های ۲ متری و ۳ متری است. البته اگر سایزبندی های کمتر می‌خواهید می‌توانید با ابزارها و تجهیزات مخصوص به کات کردن سینی بپردازید.

  • ضخامت ورق سینی کابل

این متغیر جزو مهمترین المان هایی است که مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌گیرد سینی های کابل غالبا با ورقهای با ضخامت ۱ میلی متر تا ۲ میلی متر طراحی می‌شوند.

  • عرض سینی کابل

عرض سینی‌ها در اندازه های ۵۰ میلی متری تا نهایت ۱۰۰۰میلی متری است. سایز صحیح برای چیدن کابل‌ها بسیار حائز اهمیت است.

  • ارتفاع سینی
معرفی 4 مدل از انواع لوله برق فلزی و کاربردهای آن
مطالعه

ارتفاع استانداردی که برای دیوار سینی کابل پانچ شده در نظر گرفته شده است از ۴۰ میلی متر تا ۱۰۰ میلی متر است.

مشخصات فنی سینی کابل پانچ شده

قطعات اتصال دهنده سینی کابل

به طور کلی می‌توان دو نوع قطعه اتصال دهنده را برای سینی های مشبک یا پانچ شده برشمرد. هر یک از این‌ها برای اهداف گوناگون استفاده می‌شوند و باید در انتخاب آنها نهایت دقت را داشته باشید. این قطعات شامل موارد ذیل است:

  • قطعات اتصال دهنده برای نصب سینی در سازه

اتصال دهنده ساز ه ای لوازمی هستند که سینی‌ها را در ارتفاعات بلند سازه نصب می‌کنند. این قطعات معمولا شامل انواع سی چنل‌ها، رادهای گالوانیزه و ساپورت های سقفی و دیواری و همچنین براکت‌ها می‌شوند. مدل های مختلفی برای ساپورت وجود دارد که بر اساس معماری سازه و نوع شبکه قابل استفاده هستند. این ساپورت‌ها با انواع پیچ های انکربولت به سازه متصل می‌شوند. بخش دیوار و سقف مجموعه های صنعتی از بتن است. لذا می‌توان یک نصب محکم و خوبی داشت.

  • اتصالات بین سینی کابل

لوازم و تجهیزاتی که بین سینی کابل پانچ شده نصب می‌شوند شامل انواع زانو‌ها، سه راهی‌ها، رایزرها، ردیوسرها، سه راهی‌ها و اتصالات این چنینی هستند. همه این‌ها بین سینی قرار می‌گیرند و می‌توانند باعث ادامه مسیر یا تغییر جهت سینی‌ها شوند. برای احداث یک شبکه به نسبت پیچیده حتما باید از اتصالات متنوع استفاده کنیم. از همه مهمتر آنکه هر کدام در موقعیت صحیح به کار گرفته شوند تا یک شبکه یکپارچه منظم و پایداری را به وجود آورند

فروش انواع سینی کابل و نردبان کابل در گروه صنعتی رفیع

گروه صنعتی رفیع کاملترین سایزبندی های سینی کابل را همچون نردبانهای کابل در ویترین خود دارد. این مجموعه به عنوان یک مرکز تولیدی پاسخگوی پروژه های سنگین صنعتی می‌باشد. در کنار آن پکیج کاملی از انواع قطعات اتصال دهنده در اختیار شما قرار داده می‌شود تا در سریعترین زمان بتوانید یک شبکه استاندارد و ایمن برای پشتیبانی از کابل های برق احداث کنید. کارشناسان ما در زمینه فروش اطلاعات دقیق تری به شما ارائه خواهند داد. پس با این مجموعه در تماس باشید.

اشتراک گذاری این مقاله

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

جهت مشاوره و خرید تماس بگیرید

۳۳۱۱۴۱۵۷ - 021

آخرین محصولات


آخرین مقالات


۳۳۱۱۴۱۵۷ – 021

استعلام قیمت و سفارش

جهت دریافت مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید. مشاوران گروه صنعتی رفیع در کمترین زمان ممکن با شما تماس می گیرند.